HOT-LINE Hotline 461 752 111

Firemní odpovědnost a životní prostředí

Už více než 30 let budujeme výrobu potravin zodpovědně a s ohledem na životní prostředí

Systémem environmentálního managementu zlepšujeme ochranu životního prostředí a snižujeme spotřebu přírodních zdrojů.

Ovzduší

Snižujeme emise z naší výroby a uhlíkovou stopu za naším podnikáním. Také díky inovativním obalovým technologiím.

Voda

Trvale snižujeme spotřebu vody a investujeme do technologií zlepšujících čištění odpadních vod.

Energie

I přes navýšení výroby jsme dosáhli snížení spotřeby zemního plynu a el. energie.

Odpady

Inovativní obaly našich výrobků snižují spotřebu obalových plastů až o 1/2.

Náš environmentální management je konzistentní a transparentní

Každý rok vyhlašujeme environmentální cíle, které jsou pro nás závazné. Efektivitu, jaké dosahujeme v ochraně životního prostředí a energetické účinnosti, pravidelně přezkoumávají a certifikují zainteresované strany. O výsledcích informujeme veřejnost v pravidelných zprávách. Na základě těchto výsledků neustále zdokonalujeme náš systém environmentálního managementu. MASO UZENINY POLIČKA, a.s. plně splňuje požadavky systému ochrany životního prostředí ISO 14 001.

Cítíme odpovědnost za životní prostředí už v prvovýrobě

Producenti masa hrají klíčovou roli ve zmírňování dopadů primární výroby na životní prostředí. Naše společnost spolupracuje s primární zemědělskou produkcí na snížení dopadu jejich podnikání na životní prostředí. V praxi to znamená, že spolupracujeme se zemědělci na dodržování podmínek animal welfare a zvyšujeme odběr z BIO ekologického hospodářství. Úzce spolupracujeme se zemědělci i na řadě výzkumů v oboru. Jen tak jsme schopni správně zacílit nové inovace.

Trvale snižujeme emise a uhlíkovou stopu

Redukujeme uhlíkovou stopu
za naším podnikáním

Snížení emisí CO₂ a uhlíkové stopy se objevují v našich enviromentálních cílech už od roku 2016, kdy jsme si dali za cíl snížit emise CO₂ o 25 % do roku 2025. Zaměřujeme se na procesy ve výrobě, vozový park i na další oblasti spojené s podnikáním společnosti. Na řešeních s námi spolupracují i obchodní partneři.

Snížujeme produkci skleníkových plynů zapojením do systému EKO-KOM

Zapojením do systému zpětného odběru a využití obalů EKO-KOM přispíváme k celkovému snížení produkce skleníkových plynů. Rok od roku náš podíl v systému roste a to znamená, že se vyprodukuje méně obalů a tedy i méně tun skleníkových plynů (přepočítáno na CO₂ ekv.).

Používáme méně vody a do oběhu ji vracíme čistou

Naše spotřeba vody klesla o 20 %

I přes navýšení výroby v posledních letech se nám daří spotřebovávat méně vody. Optimalizujeme a redukujeme svody teplé a studené vody, začali jsme maximálně používat tlakové mytí a zavádíme další opatření, která nám pomáhají šetřit vodou.

Investovali jsme do rekonstrukce čističky a automyčky

Provoz čističky probíhá za odborného dozoru externího poradce a dodržujeme všechny stanovené limitní hodnoty. V letech 2019 a 2020 jsme provedli náročnou rekonstrukci myčky aut, čističky odpadních vod a navazujících rybníků, která výrazně zlepšila parametry vyčištěné vody vypouštěné zpět do oběhu.

I přes navýšení výroby spotřebujeme méně energií

Srazili jsme spotřebu energií výraznými investicemi

Dokončili jsme náročný projekt decentralizace vytápění. V jeho rámci jsme instalovali 6 nových kotlů, vyměnili okna, dveře, izolace a provedli mnoho dalších drobnějších úprav. Díky tomu naše spotřeba plynu výrazně klesla. V letech 2019 a 2022 jsme navýšili výrobu zhruba o čtvrtinu a na některém sortimentu i více. Nezvýšila se nám ale automaticky spotřeba elektrické energie, naopak se nám daří její spotřebu postupně snižovat.

Obaly našich výrobků produkují méně odpadu

Inovativními obaly ušetříme až 1/2 plastů

Nové balící stroje pro balení mletých mas spotřebují o 1/2 méně obalových plastů. Ale i jiné výrobky balíme do inovativních úspornějších obalů. Mezi lety 2020 a 2022 jsme snížili spotřebu všech obalových plastů o 5,7 %. Velikost a tvar balení navrhujeme tak, abychom vyhověli potřebám zákazníka v obchodě, a zárověň i potřebám spotřebitele doma. Tím pomáháme snížit plýtvání potravinami ve fázi distribuce i samotným koncovým spotřebitelem.

Zapomenuté heslo

×

Pokud jste zapoměli své heslo, zadejte nám svůj e-mail a my Vám vygenerujeme nové:

Napište nám

Zavolejte nám

×

Jak nakupovat

×
  1. 1

    Staňte se naším partnerem

    a získejte výhody partnera. Více informací, jak se stát naším partnerem, naleznete na stránce Jak se stát partnerem.

  2. 2

    Přihlaste se do extranetu

    Po registraci od nás obdržíte přihlašovací údaje a budete mít všechny Vaše objednávky přehledně k dispozici online.

  3. 3

    Nakupujte

    Prostřednictvím online formuláře můžete zadat snadno objednávku dle Vašich potřeb.

Zadní maso

×

Zadní maso

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Hovězí kýta s kostí

×

Hovězí kýta s kostí

Jemné vláknité libové maso s nízkým podílem vaziva, velmi křehké. Vhodné na minutky, grilování, pečení i dušení a steaky např. z květové špičky Rump steak. Kýta se dále dělí na kližku, vrchní šál, předkýtí, spodní šál, květovou špičku, velký ořech, váleček a tabulovou špičku.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Vrchní šál

×

Hovězí kýta s kostí

Jemné vláknité libové maso s nízkým podílem vaziva, velmi křehké. Vhodné na minutky, grilování, pečení i dušení a steaky např. z květové špičky Rump steak. Kýta se dále dělí na kližku, vrchní šál, předkýtí, spodní šál, květovou špičku, velký ořech, váleček a tabulovou špičku.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Spodní šál

×

Hovězí zadní bez kosti = kýta

Jemné vláknité libové maso s nízkým podílem vaziva, velmi křehké. Vhodné na minutky, grilování, pečení i dušení a steaky např. z květové špičky Rump steak. Kýta se dále dělí na kližku, vrchní šál, předkýtí, spodní šál, květovou špičku, velký ořech, váleček a tabulovou špičku.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Hověží kližka

×

Hovězí kližka

Velmi šlachovitá část, kterou tvoří menší svalové celky obsahující tuhé šlachy. Vhodné pro delší tepelnou úpravu např. guláše, ragú. Lze vařit, pošírovat i dusit.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Vysoké žebro

×

Hovězí přední s kostí

Tuto část tvoří díly žebra, vysokého žebra, hrudí. Jedná se o tučnější část hovězího masa, která se využívá především k přípravě vývaru, lze i pošírovat, po vykostění nakrájet na tenké plátky a využít k přípravě specialit.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Vysoký roštěnec

×

Vysoký roštěnec

Vysoký roštěnec je kulinářsky zajímavou částí hřbetu mezi podplečím a roštěnou. Připravíme z něj steakovou delikatesu (ribeye, entrecôte).

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Nízký roštěnec

×

Hovězí roštěná

Hřbetní část masa na jehož povrchu je podle stupně ztučnění slabší nebo silnější vrstva tuku. Poskytuje křehké a dobře mramorované maso. Vhodné k pečení v podobě minutek i v celku, grilování. Z této části lze připravit výborný roastbeef, top loin steak, sirloin steak.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Svíčková

×

Hovězí svíčková

Tento díl se řadí mezi  nejlahodnější a nejdražší část hovězího. Maso ze svíčkové je křehké, jemné, vláknité a libové. Můžeme jej nazývat i filet. Vhodné na minutky i pečení. Ze špičky se připravuje tatarský biftek. Vhodné k pečení, grilování, pošírování, přípravě minutek i steaků. Řezy ze svíčkové se označují jako bifteky - beefsteak. Bifteky ze střední části svíčkové se nazývají tournedos, dvojitý biftek je châteabriand.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Oháňka

×

Hovězí oháňka

Chutné a jemné maso, vhodné k přípravě vydatného vývaru, vhodná úprava také ragú a guláš.

  • Oven
  • Pot
  • Hot

Plec

×

Hovězí bez kosti - plec

Jedná se o libové maso. Plec dělíme na husičku, kulatou plec alias falešná svíčková, velkou plec, plátek lopatky a loupanou plec. Vzhledem k tomu, že se jedná o díl s vysokým podílem vaziva, doporučujeme k dušení, pečení a vaření.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Hruď

×

Hovězí přední s kostí

Tuto část tvoří díly žebra, vysokého žebra, hrudí. Jedná se o tučnější část hovězího masa, která se využívá především k přípravě vývaru, lze i pošírovat, po vykostění nakrájet na tenké plátky a využít k přípravě specialit.

  • Oven
  • Pot
  • Hot

Pupek, bok

×

Hovězí přední bez kosti - bok

Charakteristická pro tuto část jsou dlouhá vlákna, vhodné je proto především pečení a dušení, případně použít na vývar. Z této části hovězího lze připravit také Flank Steak. Tuto část můžeme nazývat i pupek.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Krk

×

Hovězí přední bez kosti

Mramorovaná část hovězího, která má částečně podíl silnějších svalových vláken, vaziva a šlach. Vyžaduje delší tepelnou úpravu dušením nebo vařením. Vhodné přidat do mixu mletého masa, použít na přípravu guláše apod.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Přední kližka

×

Hovězí kližka

Velmi šlachovitá část, kterou tvoří menší svalové celky obsahující tuhé šlachy. Vhodné pro delší tepelnou úpravu např. guláše, ragú. Lze vařit, pošírovat i dusit.

  • Oven
  • Pot
  • Hot

Krkovice

×

Vepřová krkovice bez kosti a s kostí

Jemně mramorovaná část vepřového masa. Je vhodná ke grilování, dušení, uzení, smažení i pečení. V provedení bez kosti je vhodná i k výrobě rolád.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Lalok

×

Lalok

Část s menším množstvím svalů, klihovým vazivem a kůží. Používá se další úpravě vařením, pečením, surovina vhodná např.do zabijačkových specialit.

  • Oven
  • Pot
  • Hot

Hlava

×

Vepřová hlava bez laloku

Část s menším množstvím svalů, klihovým vazivem a kůží. Používá se k další úpravě vařením, pečením, surovina vhodná např.do zabijačkových specialit.

  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Hřbetní sádlo

×

Hřbetní sádlo

Tato část slouží především ke škvaření

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Plec

×

Vepřová plec

Tento díl vepřového masa je poměrně výrazně vláknitý a šlachovitý, avšak má nízký podíl tuku. Vhodná úprava dušením - na kostky do gulášů, ragú, vaření a uzení. Tato struktura masa vyžaduje delší tepelnou úpravu.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Pečeně (kotleta)

×

Vepřová pečeně s kostí a bez kosti

Méně šťavnaté, libové maso. Křehké a mírně vláknité. Široké kulinářské využití. Vhodné ke grilování, pečení, smažení, pošírování, na rolády.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Panenská svíčková

×

Vepřová panenská svíčková

Křehké, jemně vláknité libové maso. Patří mezi delikatesy, vhodná úprava formou minutek, grilování, smažení a pošírování.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Vepřová kýta

×

Vepřová kýta

Tento díl masa se řadí mezi nejhodnotnější libová vepřová masa. Skládá se z vrchního a spodního šálu, ořechu a špičky. Je vhodnou surovinou pro výrobu šunky. Lze dusit, udit, grilovat i péct.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Vepřová kýta bez kosti

×

Vepřová kýta bez kosti

Skládá se z vrchního a spodního šálu, ořechu a špičky. Jedná se o libové, jemně vláknité maso. Vhodné na pečení, smažení, pošírování, minutky.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Svrchní a spodní šál

×

Vepřová kýta

Tento díl masa se řadí mezi nejhodnotnější libová vepřová masa, je vhodnou surovinou pro výrobu šunky. Lze dusit, udit, grilovat i péct.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Bůček

×

Vepřový bok bez kosti a s kostí

Díl vepřového masa výrazně prorostlý tukem. Vhodný zejména na grilování, pošírování, vaření, uzení, pečení. Bůček se používá k mletým úpravám a k výrobě masných produktů např. anglická slanina.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Zadní kolínko

×

Vepřové koleno zadní

Maso má výraznou chuť, vyšší obsah kolagenních látek. Lze udit, grilovat, vařit, pošírovat. Maso z kolen je vhodné i do tlačenek a rosolů. Koleno zadní je masitější.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Zadní nožka

×

Vepřové nožky

Mají vysoký podíl kolagenu, vhodné k výrobě tlačenek, aspiků, huspenin, dále k uzení a vaření.

  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Přední nožka

×

Přední nožka

Část s nízkým obsahem masa, vhodné především k zabíjačkovým specialitám.

  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Přední kolínko

×

Vepřové koleno přední

Maso z této části má výraznou chuť a vysoký podíl šlach. Lze udit, grilovat, vařit, pošírovat. Maso z kolen je vhodné i do tlačenek a rosolů.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

6 jednoduchých kroků pro:Grilování hovězího masa

×
  • Vyberte si správné maso

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus animi atque consequatur cupiditate delectus ducimus minus rerum veritatis! At cumque dolores eum obcaecati quidem, quis recusandae! Cupiditate esse maiores modi.

  • Lorem ipsum dolor

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus animi atque consequatur cupiditate delectus ducimus minus rerum veritatis! At cumque dolores eum obcaecati quidem, quis recusandae! Cupiditate esse maiores modi.

  • Lorem ipsum dolor

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus animi atque consequatur cupiditate delectus ducimus minus rerum veritatis! At cumque dolores eum obcaecati quidem, quis recusandae! Cupiditate esse maiores modi.

  • Lorem ipsum dolor

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus animi atque consequatur cupiditate delectus ducimus minus rerum veritatis! At cumque dolores eum obcaecati quidem, quis recusandae! Cupiditate esse maiores modi.

  • Lorem ipsum dolor

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus animi atque consequatur cupiditate delectus ducimus minus rerum veritatis! At cumque dolores eum obcaecati quidem, quis recusandae! Cupiditate esse maiores modi.

  • Lorem ipsum dolor

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus animi atque consequatur cupiditate delectus ducimus minus rerum veritatis! At cumque dolores eum obcaecati quidem, quis recusandae! Cupiditate esse maiores modi.

Na našem webu používáme soubory cookie. V těchto souborech uložíme informace ve vašem prohlížeči. Můžou to být informace týkající se vás a zařízení, které používáte. Informace vás neidentifikují jako jednotlivce. Marketingové cookies pro reklamní účely na webu nepoužíváme. Zde najdete více informací o cookies na našem webu.

Respektujeme vaše právo na soukromí, a proto můžete některé soubory cookie odmítnout volbami níže.

Nezbytné cookies

Vždy aktivní

Tyto soubory cookie neukládají žádně osobní identifikovatelné informace. Potřebujeme je k tomu, aby web fungoval, takže není možné je vypnout. Většinou se do nich ukládají informace o nastavení webu, které jste provedli, přihlašování, vyplňování formulářů atp.

CookieDurationDescription
cookieinfo-bar11 měsícůTento soubor cookie slouží k uložení stavu cookies lišty.
cookieinfo-analytics11 měsícůTento soubor cookie slouží k uložení souhlasu uživatele se soubory cookie v kategorii "Analytika".

Analytické cookies

Povolit

Cookies Google Analytics nám pomáhají sledovat počet návštěvníků našeho webu, odkud návštěvnící přicházejí a jak se na webu pohybují. Všechny informace, které soubory cookie shromažďují, jsou souhrnné a anonymní. Tyto informace využíváme ke zlepšování webu.

CookieDurationDescription
_ga2 rokyCookie služby Google Analytics vypočítává údaje o návštěvnících, relacích a kampaních, také sleduje využití webu. Ukládá informace anonymně a přiděluje náhodně vygenerovaná čísla pro rozpoznání unikátních návštěvníků.
_gat1 minutaTuto cookie používá služba Google Analytics k omezení počtu žádostí a k omezení shromážděných údajů na webech s vysokou návštěvností.
_gid1 denCookie služby Google Analytics nám pomáhá analyzovat výkon webu. Získaná data jsou souhrnná, anonymní a zahrnují např. počet návštěvníků, jejich zdroj i stránky našeho webu, které navštěvují.