HOT-LINE Hotline 461 752 111

O nás

MASO UZENINY POLIČKA, a.s. je dynamicky se rozvíjející společnost, která zaujímá významné a stabilní místo na trhu s hovězím masem, uzeninami a vepřovým masem.  

Základy naší ryze české společnosti tvoří tradice, kvalita, důvěra i úcta k řemeslu a přírodě. V Poličce má řeznické řemeslo velmi dlouhou tradici. Když Přemysl Otakar II. město zakládal, přikázal zřídit masné krámy k prodeji masa a stanovil přísné podmínky pro jeho výrobu i provozování.Řeznické řemeslo se v Poličce i díky Cechu řeznickému dědilo z generace na generaci.V roce 1985 byl zprovozněn nový závod za Poličkou, kde se vyrábí a produjkují uzeniny i maso již téměř 40 let. Firma působí v krásném přírodním prostředí Českomoravské vrchoviny, kde je mnoho chráněných krajinných oblastí. Z pastvin v malebném českém kraji pochází skot pro naši produkci. Nabízíme konečnému zákazníkovi kvalitní české výrobky. Na každém úseku od farmáře až po expedici výrobků od nás z Poličky důsledně dbáme na kvalitu a zároveň propojení přirozeného koloběhu v přírodě včetně dodržení animal welfare. S úctou přistupujeme jak k masu, tak i k výrobě masných produktů. Práci provádíme kvalifikovaně a s citem. Naše produkty běžně používáme i v našich rodinách ke všedním i slavnostním příležitostem.  

Řadíme se mezi největší dodavatele hovězího masa v rámci České republiky. Mezi naše zákazníky patří LIDL, KAUFLAND, AHOLD, PENNY, BILLA, MAKRO, COOP a řada dalších mezinárodních řetězců. Zásobujeme více než 2000 maloobchodních prodejen, řeznictví, restaurací, jídelen i retailových společností z celé České republiky a jiných částí Evropy. V současné době jsme jediným dodavatelem hovězího masa společnosti McDonald´s.v rámci ČR.

Zajišťujeme kompletní výrobní program od porážky jatečních zvířat až po výrobu uzeniny. Denně nakupujeme jateční zvířata od ověřených českých zemědělců a farem, se kterými se důvěrně známe a dlouhodobě s nimi spolupracujeme. Ctíme přirozený přírodní cyklus, ke zvířatům i masu se chováme s úctou, surovinou neplýtváme a využijeme každý její díl.

Výsekové maso expedujeme v různých úpravách, vždy dle požadavků zákazníků. Realizujeme také specifické požadavky na úpravu masa i uzeniny včetně balení. Produkujeme české vyzrálé hovězí maso, které upravujeme dle zákaznické specifikace, včetně skin balení. Hovězí maso z masných plemen si  pro zrání důsledně vybíráme od českých farmářů. Způsoby zrání nabízíme dva, suché a mokré s dobou zrání 21 dní. V širokém portfoliu masných výrobků naleznete tradiční měkké, sekané a trvanlivé fermentované výrobky stejně jako mnohé speciality. Flexibilně reagujeme na měnící se potřeby zákazníků a průběžně inovujeme výrobky i jejich expedičního provedení včetně balení. Mezi prémiové výrobky jistě patří yyzrálé hovězí steaky Rib eye, Sirloin, Rump, T bone, Tomahawk a Flank. Specialitou je hovězí Tatarák a Carpaccio. V masných výrobcích Hovězí pršut, Šunka nejvyšší jakosti, Špekáčky vázané ČSN 1978, Klobásy Extra a další.

 

 

Spolupráce se zákazníky a obchodními partnery je jednou ze základních hodnot naší společnosti. Kvalitní zákaznický servis a seriózní jednání je pro nás samozřejmostí. Příjem objednávek zajišťujeme denně, stejně tak i závoz dodávky prostřednictvím vlastního vozového parku, čímž je zajištěn nepřetržitý chladící řetězec až k zákazníkovi.

Splňujeme vysoké požadavky v oblasti hygieny, logistiky i výrobních technologií. Důkazem je řada firemních certifikátů s platností i na mezinárodní úrovni. Každý certifikát usnadňuje orientaci zákazníka.

IFS Food - mezinárodně platný certifikát potravinářského závodu schváleného a registrovaného pro obchodování v rámci Evropské unie.

Významným oceněním pro naši společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s. je certifikát dodavatele hovězího masa společnosti McDonald´s.

Dále vlastníme několik ocenění Klasa, ocenění Český výrobek, Nejlepší inovativní potravinářský výrobek roku 2016, 2017, Česká chuťovka a řadu ocenění regionálních MLS Pardubického kraje.

V neposlední řadě vlastníme certifikát společnosti EKO-KOM, a.s. udělený pod záštitou Ministerstva životního prostředí.

Veškeré certifikáty jsou výsledkem intenzivní kvalifikované práce všech týmů. Efektivně tyto získané certifikáty aplikujeme do celého systému společnosti a následně zvyšujeme spokojenost všech našich zákazníků.

Našim cílem je nadále pokračovat v oboustranně výhodné spolupráci s každým naším zákazníkem, zajišťovat komplexní servis, realizovat vysoké individuální požadavky s důrazem na kvalitu produkce. Zároveň budeme stále ctít zákony přírody, produkty dodávat na trhy nejen v ČR ve vysoké kvalitě a jejich přirozené formě.

Zapomenuté heslo

×

Pokud jste zapoměli své heslo, zadejte nám svůj e-mail a my Vám vygenerujeme nové:

Napište nám

Zavolejte nám

×

Jak nakupovat

×
  1. 1

    Staňte se naším partnerem

    a získejte výhody partnera. Více informací, jak se stát naším partnerem, naleznete na stránce Jak se stát partnerem.

  2. 2

    Přihlaste se do extranetu

    Po registraci od nás obdržíte přihlašovací údaje a budete mít všechny Vaše objednávky přehledně k dispozici online.

  3. 3

    Nakupujte

    Prostřednictvím online formuláře můžete zadat snadno objednávku dle Vašich potřeb.

Zadní maso

×

Zadní maso

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Hovězí kýta s kostí

×

Hovězí kýta s kostí

Jemné vláknité libové maso s nízkým podílem vaziva, velmi křehké. Vhodné na minutky, grilování, pečení i dušení a steaky např. z květové špičky Rump steak. Kýta se dále dělí na kližku, vrchní šál, předkýtí, spodní šál, květovou špičku, velký ořech, váleček a tabulovou špičku.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Vrchní šál

×

Hovězí kýta s kostí

Jemné vláknité libové maso s nízkým podílem vaziva, velmi křehké. Vhodné na minutky, grilování, pečení i dušení a steaky např. z květové špičky Rump steak. Kýta se dále dělí na kližku, vrchní šál, předkýtí, spodní šál, květovou špičku, velký ořech, váleček a tabulovou špičku.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Spodní šál

×

Hovězí zadní bez kosti = kýta

Jemné vláknité libové maso s nízkým podílem vaziva, velmi křehké. Vhodné na minutky, grilování, pečení i dušení a steaky např. z květové špičky Rump steak. Kýta se dále dělí na kližku, vrchní šál, předkýtí, spodní šál, květovou špičku, velký ořech, váleček a tabulovou špičku.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Hověží kližka

×

Hovězí kližka

Velmi šlachovitá část, kterou tvoří menší svalové celky obsahující tuhé šlachy. Vhodné pro delší tepelnou úpravu např. guláše, ragú. Lze vařit, pošírovat i dusit.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Vysoké žebro

×

Hovězí přední s kostí

Tuto část tvoří díly žebra, vysokého žebra, hrudí. Jedná se o tučnější část hovězího masa, která se využívá především k přípravě vývaru, lze i pošírovat, po vykostění nakrájet na tenké plátky a využít k přípravě specialit.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Vysoký roštěnec

×

Vysoký roštěnec

Vysoký roštěnec je kulinářsky zajímavou částí hřbetu mezi podplečím a roštěnou. Připravíme z něj steakovou delikatesu (ribeye, entrecôte).

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Nízký roštěnec

×

Hovězí roštěná

Hřbetní část masa na jehož povrchu je podle stupně ztučnění slabší nebo silnější vrstva tuku. Poskytuje křehké a dobře mramorované maso. Vhodné k pečení v podobě minutek i v celku, grilování. Z této části lze připravit výborný roastbeef, top loin steak, sirloin steak.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Svíčková

×

Hovězí svíčková

Tento díl se řadí mezi  nejlahodnější a nejdražší část hovězího. Maso ze svíčkové je křehké, jemné, vláknité a libové. Můžeme jej nazývat i filet. Vhodné na minutky i pečení. Ze špičky se připravuje tatarský biftek. Vhodné k pečení, grilování, pošírování, přípravě minutek i steaků. Řezy ze svíčkové se označují jako bifteky - beefsteak. Bifteky ze střední části svíčkové se nazývají tournedos, dvojitý biftek je châteabriand.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Oháňka

×

Hovězí oháňka

Chutné a jemné maso, vhodné k přípravě vydatného vývaru, vhodná úprava také ragú a guláš.

  • Oven
  • Pot
  • Hot

Plec

×

Hovězí bez kosti - plec

Jedná se o libové maso. Plec dělíme na husičku, kulatou plec alias falešná svíčková, velkou plec, plátek lopatky a loupanou plec. Vzhledem k tomu, že se jedná o díl s vysokým podílem vaziva, doporučujeme k dušení, pečení a vaření.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Hruď

×

Hovězí přední s kostí

Tuto část tvoří díly žebra, vysokého žebra, hrudí. Jedná se o tučnější část hovězího masa, která se využívá především k přípravě vývaru, lze i pošírovat, po vykostění nakrájet na tenké plátky a využít k přípravě specialit.

  • Oven
  • Pot
  • Hot

Pupek, bok

×

Hovězí přední bez kosti - bok

Charakteristická pro tuto část jsou dlouhá vlákna, vhodné je proto především pečení a dušení, případně použít na vývar. Z této části hovězího lze připravit také Flank Steak. Tuto část můžeme nazývat i pupek.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Krk

×

Hovězí přední bez kosti

Mramorovaná část hovězího, která má částečně podíl silnějších svalových vláken, vaziva a šlach. Vyžaduje delší tepelnou úpravu dušením nebo vařením. Vhodné přidat do mixu mletého masa, použít na přípravu guláše apod.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot

Přední kližka

×

Hovězí kližka

Velmi šlachovitá část, kterou tvoří menší svalové celky obsahující tuhé šlachy. Vhodné pro delší tepelnou úpravu např. guláše, ragú. Lze vařit, pošírovat i dusit.

  • Oven
  • Pot
  • Hot

Krkovice

×

Vepřová krkovice bez kosti a s kostí

Jemně mramorovaná část vepřového masa. Je vhodná ke grilování, dušení, uzení, smažení i pečení. V provedení bez kosti je vhodná i k výrobě rolád.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Lalok

×

Lalok

Část s menším množstvím svalů, klihovým vazivem a kůží. Používá se další úpravě vařením, pečením, surovina vhodná např.do zabijačkových specialit.

  • Oven
  • Pot
  • Hot

Hlava

×

Vepřová hlava bez laloku

Část s menším množstvím svalů, klihovým vazivem a kůží. Používá se k další úpravě vařením, pečením, surovina vhodná např.do zabijačkových specialit.

  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Hřbetní sádlo

×

Hřbetní sádlo

Tato část slouží především ke škvaření

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Plec

×

Vepřová plec

Tento díl vepřového masa je poměrně výrazně vláknitý a šlachovitý, avšak má nízký podíl tuku. Vhodná úprava dušením - na kostky do gulášů, ragú, vaření a uzení. Tato struktura masa vyžaduje delší tepelnou úpravu.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Pečeně (kotleta)

×

Vepřová pečeně s kostí a bez kosti

Méně šťavnaté, libové maso. Křehké a mírně vláknité. Široké kulinářské využití. Vhodné ke grilování, pečení, smažení, pošírování, na rolády.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Panenská svíčková

×

Vepřová panenská svíčková

Křehké, jemně vláknité libové maso. Patří mezi delikatesy, vhodná úprava formou minutek, grilování, smažení a pošírování.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Vepřová kýta

×

Vepřová kýta

Tento díl masa se řadí mezi nejhodnotnější libová vepřová masa. Skládá se z vrchního a spodního šálu, ořechu a špičky. Je vhodnou surovinou pro výrobu šunky. Lze dusit, udit, grilovat i péct.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Vepřová kýta bez kosti

×

Vepřová kýta bez kosti

Skládá se z vrchního a spodního šálu, ořechu a špičky. Jedná se o libové, jemně vláknité maso. Vhodné na pečení, smažení, pošírování, minutky.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Svrchní a spodní šál

×

Vepřová kýta

Tento díl masa se řadí mezi nejhodnotnější libová vepřová masa, je vhodnou surovinou pro výrobu šunky. Lze dusit, udit, grilovat i péct.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Bůček

×

Vepřový bok bez kosti a s kostí

Díl vepřového masa výrazně prorostlý tukem. Vhodný zejména na grilování, pošírování, vaření, uzení, pečení. Bůček se používá k mletým úpravám a k výrobě masných produktů např. anglická slanina.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Zadní kolínko

×

Vepřové koleno zadní

Maso má výraznou chuť, vyšší obsah kolagenních látek. Lze udit, grilovat, vařit, pošírovat. Maso z kolen je vhodné i do tlačenek a rosolů. Koleno zadní je masitější.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Zadní nožka

×

Vepřové nožky

Mají vysoký podíl kolagenu, vhodné k výrobě tlačenek, aspiků, huspenin, dále k uzení a vaření.

  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Přední nožka

×

Přední nožka

Část s nízkým obsahem masa, vhodné především k zabíjačkovým specialitám.

  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

Přední kolínko

×

Vepřové koleno přední

Maso z této části má výraznou chuť a vysoký podíl šlach. Lze udit, grilovat, vařit, pošírovat. Maso z kolen je vhodné i do tlačenek a rosolů.

  • Pan
  • Gril
  • Oven
  • Pot
  • Hot
  • Burn

6 jednoduchých kroků pro:Grilování hovězího masa

×
  • Vyberte si správné maso

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus animi atque consequatur cupiditate delectus ducimus minus rerum veritatis! At cumque dolores eum obcaecati quidem, quis recusandae! Cupiditate esse maiores modi.

  • Lorem ipsum dolor

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus animi atque consequatur cupiditate delectus ducimus minus rerum veritatis! At cumque dolores eum obcaecati quidem, quis recusandae! Cupiditate esse maiores modi.

  • Lorem ipsum dolor

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus animi atque consequatur cupiditate delectus ducimus minus rerum veritatis! At cumque dolores eum obcaecati quidem, quis recusandae! Cupiditate esse maiores modi.

  • Lorem ipsum dolor

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus animi atque consequatur cupiditate delectus ducimus minus rerum veritatis! At cumque dolores eum obcaecati quidem, quis recusandae! Cupiditate esse maiores modi.

  • Lorem ipsum dolor

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus animi atque consequatur cupiditate delectus ducimus minus rerum veritatis! At cumque dolores eum obcaecati quidem, quis recusandae! Cupiditate esse maiores modi.

  • Lorem ipsum dolor

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus animi atque consequatur cupiditate delectus ducimus minus rerum veritatis! At cumque dolores eum obcaecati quidem, quis recusandae! Cupiditate esse maiores modi.

Na našem webu používáme soubory cookie. V těchto souborech uložíme informace ve vašem prohlížeči. Můžou to být informace týkající se vás a zařízení, které používáte. Informace vás neidentifikují jako jednotlivce. Marketingové cookies pro reklamní účely na webu nepoužíváme. Zde najdete více informací o cookies na našem webu.

Respektujeme vaše právo na soukromí, a proto můžete některé soubory cookie odmítnout volbami níže.

Nezbytné cookies

Vždy aktivní

Tyto soubory cookie neukládají žádně osobní identifikovatelné informace. Potřebujeme je k tomu, aby web fungoval, takže není možné je vypnout. Většinou se do nich ukládají informace o nastavení webu, které jste provedli, přihlašování, vyplňování formulářů atp.

CookieDurationDescription
cookieinfo-bar11 měsícůTento soubor cookie slouží k uložení stavu cookies lišty.
cookieinfo-analytics11 měsícůTento soubor cookie slouží k uložení souhlasu uživatele se soubory cookie v kategorii "Analytika".

Analytické cookies

Povolit

Cookies Google Analytics nám pomáhají sledovat počet návštěvníků našeho webu, odkud návštěvnící přicházejí a jak se na webu pohybují. Všechny informace, které soubory cookie shromažďují, jsou souhrnné a anonymní. Tyto informace využíváme ke zlepšování webu.

CookieDurationDescription
_ga2 rokyCookie služby Google Analytics vypočítává údaje o návštěvnících, relacích a kampaních, také sleduje využití webu. Ukládá informace anonymně a přiděluje náhodně vygenerovaná čísla pro rozpoznání unikátních návštěvníků.
_gat1 minutaTuto cookie používá služba Google Analytics k omezení počtu žádostí a k omezení shromážděných údajů na webech s vysokou návštěvností.
_gid1 denCookie služby Google Analytics nám pomáhá analyzovat výkon webu. Získaná data jsou souhrnná, anonymní a zahrnují např. počet návštěvníků, jejich zdroj i stránky našeho webu, které navštěvují.